Eclipse en Mac OS X

23 January 2007, by: Marcin Citowicki

Afgelopen week heb ik getracht Eclipse aan de gang te krijgen op Mac OS X. Uiteindelijk draait het wel, maar er waren de nodige hobbels op de weg. We gebruiken trouwens SVN. De eerste stappen gingen gemakkelijk genoeg:

  • downloaden Eclipse voor Mac
  • downloaden MyEclipse plugin
  • aanpassen memory settings
  • Tomcat eraan hangen
  • aanmelden op de svn (met username/wwoord) en checkout

Vervolgens probeerde ik een simpele aanpassing te doen in een stukje sourcecode. Deze comitten – error. Nog eens proberen – error! Hmmm – misschien toch iets foutgegaan tijdens installatie. De hele procedure opnieuw gedaan. Weer die error tijdens comitten. Damn..

Vervolgens nog eens opnieuw, maar dan met de Subclipse plugin van Polarion in plaats van de MyEclipse plugin. Ik had het vage vermoeden dat die MyEcplise het op de 1 of andere manier niet goed doet op de Mac. Zou nergens op slaan, aangezien het Java is, maar goed. Weer vage errors tijdens comitten: NullPointerException
Vervolgens met mijn useraccount op een werkend Ecplise installatie op Linux geprobeerd – ook een error. Gelukkig – het ligt dus waarschijnlijk aan de serverkant.
Het issue bleek te zijn dat ik wel leesrechten op het filesystem had van de svn server, maar geen schrijfrechten. Blijkbaar gaat het op een vrij laag nivo fout en kan Eclipse de error niet opvangen en doorgeven. Errug jammer van de verspilde tijd, maar wel weer een goede les geleerd.

Type your comment below:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

css.php best counter