Java developers en programmeurs zoeken is een hele kunst

2 August 2008, by: Klaas Joosten

Hoe vind je een goede programmeur? Programmeurs hebben verschillende hobby’s, houden van verschillende soorten muziek, hebben verschillende meningen over politiek, enz. Je loopt niet zomaar een genootschap van programmeurs binnen waar je de mensen met de juiste kennis voor het uitzoeken hebt. Waar vind je dan die goede programmeur?

E̩n ding weet ik wel Рdat iemand vroeg moet zijn begonnen met programmeren om er echt gevoel voor te krijgen. Je moet als het ware kunnen denken in nulletjes en ̩̩ntjes. Als je als kind met een Atari of een Commodore 64 hebt gespeeld Рdan ben jij er als programmeur vroeg bij geweest.

Tegenwoordig wordt je niet meer gedwongen om te weten wat programmeren is. Vroeger, met Basic, kon je eigenlijk niet anders. Vele technische ontwikkelingen hebben die ervaring overbodig gemaakt. Er zijn nu allerlei mogelijkheden om het echte programmeren te omzeilen. De programmeur die wij zoeken deinst er niet voor terug dit soort mogelijkheden links te laten liggen, en écht diep in de code te duiken.

Maar ervaring uit het verleden is niet alles. Je moet ook in staat zijn om je snel nieuwe technieken eigen te maken, en je moet veel lezen om je kennis steeds te blijven uitbreiden. En natuurlijk moet je weten waar je je computer voor kunt gebruiken. Dat programmeurs soms lui zijn is eigenlijk wel eens een goede eigenschap. Ik geloof in het woord automatisering! Laat de computer het werk maar doen.

Terug naar het onderwerp. Waar zijn de developers die we zoeken? Als je dit leest zijn we misschien klein stukje verder… Neem eens een kijkje op onze pagina Vacatures.

Met vriendelijke groeten,

Klaas

Type your comment below:

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

css.php best counter